مرکز مطالعات باستان شناسی “هدهد ” در یمن در گزارشی مستند از سرقت آثار باستانی یمن و فروش آنها در حراجی های بین المللی خبر داد که گوشه دیگری از پیامدهای تجاوزگری ائتلاف متجاوز سعودی به خاک یمن را نشان می دهد.
به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست، مرکز مطالعات باستان شناسی “هدهد ” در یمن اعلام کرد: بیش از چهار هزار و ۲۶۵ اثر باستانی قاچاق شده یمن در پنج کشور و رژیم اسرائیل فروخته شده است.
این آثار از طریق ۵ حراج در آمریکا، ۴ حراج در انگلیس، ۳ حراج در فرانسه، ۲ حراج در رژیم صهیونیستی و یک حراج در آلمان و یک حراج در هلند فروخته شده است.
وی تعداد قطعات باستانی فروخته شده و نمایش داده شده در دوران تجاوزگری ائتلاف متجاوز به یمن را دو هزار و۶۱۰ قطعه عنوان کرد که آمریکا با دو هزار و ۱۶۷ در رتبه اول قرار دارد و هلند در رتبه دوم و رژیم صهیونیستی با ۵۰۱ قطعه در رتبه سوم قرار دارند.
به نوشته سایت العهد، این مرکز با اشاره به اینکه تعداد آثار فروخته شده در طی دوران تجاوزگری ائتلاف متجاوز به سرکردگی سعودی به یمن، دو هزار و ۵۲۳ قطعه به ارزش تقریبی ۱۲ میلیون دلار بوده است، خاطرنشان کرد: در میان قطعاتی که در این گزارش رصد شده اند، قطعاتی هستند که قیمت آنها به بیش از ۸۰۰ هزار دلار می رسد. برای مثال یک نسخه خطی تاریخی متعلق به قرن پانزدهم میلادی در میان این آثار است.
این گزارش افزود: برآوردهای اولیه نشان می دهد نمونه های از این آثار باستانی شامل یک هزار و ۳۸۴ اثر از آثار مزبور در ۷ موزه بین المللی مشاهده شده است.